Badosa hayatının en önemli zaferine imza atıyor ve ilk kez bir Grand Slam'de yarı finale çıkacak

feateous

New member
Badosa hayatının en önemli zaferine imza atıyor ve ilk kez bir Grand Slam'de yarı finale çıkacakGüncellendi 21 Ocak 2025 Salı –
03:49

Paula Badosa Tenis kariyerinin bittiğini düşünmeye başladı. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce, omurgasındaki stres kırığı nedeniyle düzinelerce doktoru ziyaret etti ve çoğu, çoğu, ona tek seçeneğin tedaviyi bırakmak olduğunu söyledi. Sadece dayanıklılığı, saatlerce süren tedavi ve sızmalar onun devam etmesine izin verdi ve şimdi ödülünü alıyor. Hayatında ilk kez bir Grand Slam'i yendikten sonra yarı finalde oynayacak. Coco Gauff 7-5 ve 6-4.

İspanyol, bu delikten farklı bir kişi olarak ortaya çıktı: aniden duygularını kontrol edebilen ve kendi avantajına kullanabilen bir beyin tenisçisi. Zaferden sonra, “Önceden dünyada iki numaraydım, ama şimdi çok daha olgunum, daha iyiyim” diye itiraf etti, her zamankinden daha sakin, hatta kutlamada bile sakin. Bu Çarşamba Amerikalıya karşı elbette oyunu sayesinde kazandı, ama her şeyden önce mevcut değişmez zihniyeti sayesinde.

Gauff'un Umutsuzluğu

Harika bir galibiyet serisi yakalayan ve 2025'te henüz tek bir set bile kaybetmeyen Gauff, Roma ve Pekin'deki Masters 1000'deki önceki maçlarında zaten endişeliydi ama Amerikalı her zaman geri dönmeyi başardı. Bu düellolarda Gauff, 20 yaşına rağmen sahaya sükunetini empoze etti. Ama bu sefer durum farklıydı.

Her zaman olduğu gibi Badosa, Yankee'nin zayıf sağ kanadını parçaladı ve onu silahsızlandırdığında tereddüt etmedi. Başarısı zaten bir gerçek haline gelmişken, son dakikalarda biraz sarsıntı yaşandı ve hiçbir sonuç olmadan son bir molayı kabul etti. Ancak bir buçuk saat boyunca İspanyol bir robot gibiydi: Tek bir darbeyi bile kaçırmadı. Rakibinin sert servisine direnirse zaten puanı kazanmıştı. Tüm değişimler onun lehine oldu, özellikle de düelloya dürtüler dahilse. İstatistikler genellikle basitleştirmelerdir, ancak Gauff, Badosa'nın (23) neredeyse iki katı kadar zorlanmadan hata (41) biriktirdi.

Aslında, birinci ve ikinci setler arasında, İspanyol arka arkaya dört oyunu (5-5'ten 7-5'e ve 2-0'dan) kazandığında, Gauff oyunu bozma tehdidinde bulundu. İkinci setin ebedi ilk oyununda denediği forehand vuruşlarının neredeyse tamamını kaçırdı ve gözyaşlarını bastırmak için birçok kez ellerini yüzüne götürdü. Badosa ona baktı ve anladı: Ben de oradaydım. Ama artık farklı bir oyuncu, karşımızdaki oyuncu.

Sabalenka'ya karşı bir olası düello daha

2021 Roland Garros'ta ve geçen yıl ABD Açık'ta olmak üzere iki kez daha Grand Slam'de çeyrek finale çıkmış ve daha fazla ilerlemeyi başaramamıştı. İlk 5'teki oyunculara karşı üç Grand Slam maçı oynamış ve onları hiç mağlup etmemişti. Bu salı, dünya üçüncüsü karşısında tavanını kırdı ve artık en çok verenle kaldı. Eğer arkadaşın Aryna Sabalenkabir numara, vuruşlar Anastasia PavlyuchenkovaBadosa, Perşembe günü yarı finalde yeni olasılıkları için en iyi testi yapacak. Büyük bir zafer kazanıp dünyada bir numara olabilecek mi?

Mevcut versiyonunda, onun yetenekli olduğunu inkar etmek için çok cesur olmanız gerekir. Turnuvanın en önemli zaferi olan Melbourne'da Gauff'u yendikten sonra “Duygusal bir insanım ve bazen koşullar beni aşıyor ama şimdi tenisimi sonsuza dek göstermek istiyorum. Nasıl oynadığımla gurur duyuyorum” dedi. onun hayatı.