Badosa sakinliği benimsiyor ve Avustralya'da çeyrek finale çıkmaya hak kazanıyor: “Kendimi bile tanıyamıyorum”

feateous

New member
Badosa sakinliği benimsiyor ve Avustralya'da çeyrek finale çıkmaya hak kazanıyor: “Kendimi bile tanıyamıyorum”Güncellendi 19 Ocak 2025 Pazar –
05:56

Paula Badosakendisiyle barışık; Bakalım onu kim yenebilecek? Her zamankinden daha sakin, her zamankinden daha sakin bir şekilde Margaret Court'a çıkıyor ve her zamankinden daha sakin, daha sakin bir şekilde Avustralya Açık'ta son 16 turundaki maçına çıkıyor. Olga Daniloviç 6-1 ve 7-6(2). Odalar gelecek ve orada olacak Coco GauffŞu anda dünyada üç numara, ancak bu Badosa daha da ileriye gidebilecek kapasiteye sahip.

“Maç öncesinde kendimi bile tanıyamıyordum, çok rahatlamıştım. Normalde duygularım inişli çıkışlı geçiyordu, güzel anları kötü anlarla karıştırıyordum ama bu sefer kendimi çok güvende hissettim. geçen gün [la discusin con su entrenador, Pol Toledo] ve daha iyi davranmam gerektiğini düşündüm” dedi İspanyol, tenisin zirvesine dönüşünü doğrulayan zaferin ardından.

Son ABD Açık'ta zaten en iyi sekiz arasında yer aldıysa da, şimdi Melbourne'de bunu tekrarlıyor; bu, daha önce yalnızca bir İspanyol'un yaşadığı bir seri: Arantxa Sánchez-Vicario Sıralamada ilk 10'a geri döndüğü zaten bir gerçek ve daha fazlasını istiyor. “Son birkaç yılda pek çok şey yaşadım; sadece sırtımdaki sakatlık değil, aynı zamanda bir savaşçıyım. Şimdi tenisten ve tenis kariyerine sahip olmanın ne anlama geldiğinden gerçekten keyif alıyorum. Sahaya çıkıp görmek Tam bir tribün gerçek bir şok.” Badosa, büyük olasılıkla bir sonraki maçını oynayacağı Grand Slam'in orta sahası Rod Laver'da varlığını kabul etti ve talep etti.

İkinci bir huzur seti

O bunu hak ediyor. Daniloviç'ten önce misyonu olan bir kadındı: Hiçbir şey onu rahatsız etmiyordu, hiçbir şey onu değiştirmiyordu. Önceki turlardaki zaferleri şüphelerin üstesinden gelse bile bu sefer buna gerek yoktu. Servis konusunda kendine çok güvenen oyuncu, ilk sette titreyen Daniloviç'i alt etti ve Sırp oyuncu oynamaya başladığında Badosa bu mücadeleyi kabul etti. İkinci sette İspanyol'un iki molayı toparlaması gerekiyordu ama bunu kendinden emin, sakin ve kararlı bir şekilde yaptı.

Eski basketbolcunun kızı Daniloviç Predrag Daniloviçpistteki en güçlü forehandlerden birine sahip ve yenilmez göründüğü anlar oldu. Ancak büyük sahnelerde cesaret ve deneyimden yoksundu ve Badosa bunu tereddüt etmeden kullandı. Gerektiğinde katlandım, katlandım ve katlandım. Belki oyunundaki çeşitlilikten yoksundu ve Danilovic'i farklı bir şekilde oynamaya zorladı ama tavrıyla bunu telafi etti. Zorunlu olmayan hatalar arasındaki fark – Badosa'nın 14'üne karşılık Daniloviç'in 23'ü – eşitlik bozmada görüldüğü gibi belirleyici oldu. İspanyol oyuncu ilk kez Avustralya Açık'ta çeyrek finalde yer alıyor ve artık o kadar sakin ki daha da ileri gidebilecek durumda.