Güney Koreli Haber, Yoon Suk Yeol'un tutuklama emrini iptal etmeyi reddederken, güvenlik ekibi işbirliği yapmayı reddettiğini bir kez daha doğruladı

feateous

New member
Güney Koreli Haber, Yoon Suk Yeol'un tutuklama emrini iptal etmeyi reddederken, güvenlik ekibi işbirliği yapmayı reddettiğini bir kez daha doğruladıGüncellendi 5 Ocak 2025 Pazar –
09:25

Bu Pazar, Seul'deki bir mahkeme dilekçeyi reddetti. tutuklama emrini iptal etmek Güney Kore başkanına karşı Yoon Suk-yeolAralık ayında cumhurbaşkanının avukatlarının talep ettiği sıkıyönetim ilanının başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle.

Seul Batı Bölge Mahkemesinin verdiği kararın ardındaki gerekçe şu anda bilinmiyor. iptal kararı verilmesini reddetti.

Başkanın hukuk ekibi birkaç gün önce, yolsuzlukla mücadele dairesinin değil, yalnızca Savcılığın bu kararı verebileceğini öne sürerek emrin geçersiz kılınmasını talep etmişti. tutuklama talebinde bulunmak Elbette isyan suçuGüney Koreli bir cumhurbaşkanının bağışık olmadığı tek kişi.

Tutuklamanın iptali yönündeki Yargıtay kararını öğrendikten sonra, Güney Kore cumhurbaşkanının güvenlik ekibi işbirliği yapmayı reddettiğini bir kez daha doğruladı.

Cumhurbaşkanlığı güvenliği, devam eden hukuki tartışmayı gerekçe göstererek devrik cumhurbaşkanını tutuklamaya çalışan yetkililerle işbirliği yapamayacağını söyledi.

Geçtiğimiz Salı günü, yolsuzlukla mücadele bürosu aynı Seul Batı Bölge Mahkemesinden Yoon'un geçici olarak tutuklanması yönünde bir emir aldı. ifade vermek için üç mahkeme celbini görmezden geldi ve onu sorguya çektiancak Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Servisi (PSS), birkaç saat süren gergin çatışmanın ardından müfettişlerin Güney Kore'nin başkentindeki evine erişimini engelledi.

Güney Kore, isyan hareketinin liderlerini cezalandırıyor ömür boyu hapis veya idam cezası (Asya ülkesinde neredeyse 40 yıldır moratoryumun olduğu).

Philip FongAFP

Başkanı tutuklama emri Pazartesi günü sona eriyor ve eğer bu süreden önce tutuklanırsanız soruşturmacılar Yoon'u sorgulamak ve hatta gözaltı süresinin uzatılması için emir talep etmek için 48 saatleri olacaktı. eğer gerekli olduğunu düşünüyorlarsa.

Ülkeyi terk etmesi yasaklanan Yoon'un14 Aralık'ta Meclis tarafından görevden alındı ve Anayasa Mahkemesi'nin kendisini yeniden göreve mi yoksa kalıcı olarak görevden mi alacağına bugünden Haziran ayına kadar karar vermesini bekliyor.

Binlerce Güney Koreli karda protesto düzenledi

Pazar günü binlerce kişi kar altında toplandı Yoon Suk Yeol lehinde veya aleyhinde konuşunSıkıyönetim ilanının başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle tutuklanması için son tarihe iki günden az bir süre kaldı.

Gösteriler bu cumartesi günü başladı Binlerce kişi Yoon'un evine geldi ve Seul'ün ana caddelerine, bir taraf onun tutuklanmasını savunurken, diğer taraf iktidarda kalmasını destekliyor.

Pro-Yoon protestocuları, Seul'ü beyaz bir battaniyenin altında bırakan kar yağışına rağmen Pazar günü yeniden evinin önünde toplandı.

Ahn Young-joonErişim noktası

Yoon'a karşı çıkan protestocular da yakınlarda toplandı. “Kar benim için hiçbir şey değil. Bütün kar yağabilirdi ve biz hâlâ burada olurduk“dedi 28 yaşındaki Yoon karşıtı protestocu Lee Jin-ah.

“İşimi (bir kafede) bıraktım Gelin ülkemizi ve demokrasimizi koruyun“, geceyi başkanlık konutunun önünde geçiren bir kadın ilan etti.

Yetmiş yaşındaki Park Young-chul ise fırtınanın, tutuklama emrinin süresi dolmadan Yoon'u desteklemekten vazgeçmesine neden olmayacağını belirtti. “Savaştaydım ve karda sıfırın altında 20 derecede komünistlerle savaştım. AFP'ye “Kar hiçbir şey değil, savaş tekerrür ediyor” dedi.