Katalonya, eğitimdeki kötü sonuçları tersine çevirmek için kendisini OECD'ye emanet ediyor: “Diğer ülkelerden öğrenmek istiyoruz”

feateous

New member
Katalonya, eğitimdeki kötü sonuçları tersine çevirmek için kendisini OECD'ye emanet ediyor: “Diğer ülkelerden öğrenmek istiyoruz”Güncellendi 8 Ocak 2025 Çarşamba –
19:05

Başkanı Generalitat, Salvador Illave Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü Eğitim ve Beceriler Direktörü (OECD), Andreas SchleicherKatalonya'daki eğitim sistemini iyileştirmek ve öğrencilerin PISA, PIRLS veya TIMSS gibi son uluslararası beceri testlerinde aldıkları kötü sonuçları tersine çevirmek için bugün bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Dört yıllık bir ufku olan ve sabır çağrısında bulunduğu bir plan hakkında Hükümet başkanı, “Başka bağlamlarda işe yarayan eğitim uygulamalarından öğrenerek bu gelişme yolunu takip etmek istiyoruz” dedi: “Yapmayalım sonuçları yarından sonraki gün bekliyoruz.” ; mucizeler, Lourdes'e”.

Illa, “Öğrenebileceğimiz ve öğrenmek istediğimiz uygulamalar var çünkü tüm ülkeler aynı sorunlarla karşı karşıya, göç akışları, yeni teknolojilerin kullanımı ve farklı ortamlar sonucunda okul çeşitliliği artıyor…”, diye ekledi.

OECD, ilk adım olarak bu yılın sonunda Katalan eğitim sistemine ilişkin bir teşhis raporunun yanı sıra uygulanacak eğitim politikalarına ilişkin öneriler sunacak.