“Kötülükten daha çok korkuyorum”

humhum

Global Mod
Global Mod
Sorayda Pegueroyazar ve köşe yazarı, “Oniki Toplantı ve Bir Elveda” Hikayeler Kitabı'nın yazarı, Dominik Cumhuriyeti ve İspanya arasında at sırtında yaşıyor (ve yazıyor). Nostalji, hafıza ve unutulma çalışmalarını iç içe geçiren iki kıyı. Seçkin yazarlardan biri olmuştur Kelime Denizi, Karayip bölgesindeki ilk uluslararası edebiyat festivali ve biz cennetten daha iyi, sermaye günahlarından daha iyi konuştuk:

– Bir günahı affediyorum.

– Gula, şüphesiz. Gerçekten yemek yemeyi ve çok fazla yemem gerekmeyecek şeyleri yemeyi seviyorum. Kızarmış, ülkemin tatlıları, başkan, bira, bir kız olarak gizlendiğim alkolsüz içecekleri seviyorum … Kendimi kontrol etmek için çaba sarf etmeliyim.

– Listeden çıkarıyor muyuz?

– Günah olmamalı, en zararsız olanlardan biri, değil mi? Erdem olması gereken tembellik ile birlikte. Ve bu zamanlarda, kalıcı olarak üretken bir şey yapmak için çağrıldığımız zamanlarda, her şeyin bir faydası var. Yararsız zevkleri seviyorum, biliyorsun. Okumak, müzik dinlemek, burada olduğumda, Dominik Cumhuriyeti'nde bir hamakta yatmak ve gökyüzüne bakmak için daha fazla zamana sahip olmak isterim.

–İki dakika ve zaten beş sermaye günahına indirgendik.

-Hayal etmek. Ve ben de şehvet kaldırırdım. Dört tane kaldı.

– Ve bunlardan … hangisi en kötüsü olurdu?

– Kıskançlık ve öfke arasında, çünkü öfkenin yıkıcı etkilerini iyi biliyorum. Ve daha sonra ona pişmanlık duyan kişi, etrafında bıraktığı yıkıcı felaketi görmesine rağmen, zaten yapıldı. Sonuçlar geri dönülemez. Kıskançlık ile, belki de her zaman değil ve kıskançlık hisseden tüm insanlar değil, sapkın hale gelir, ancak kıskançlıkta birçok sapkınlık vardır. Ve kötü olanlardan daha kötü olandan daha fazla korkuyorum.

“Bunu açıkla.”

– Kötü olan daha ön. Bazen, kötülüğünden bile bıkmıştı. Geldiğini görüyorsun. Ama kötü bir stratejist, istikrarsızlaştırmak için küçük dokunuşlar veriyor ve eğer kasıtsızsa ve eğer gülümsemeyle. Burada bir cümle diyoruz: “María Ramos'un Gatica'sı gibi, taşı atıyor ve eli gizleyen.” Bir gün sana öpücüğü verirler ve ertesi gün sana delinirler. Bak, bence kıskançlık. Kesinlikle kıskançlık için zor zamanlar geçiriyorum.

– Kıskançlık sapkınlık kapısını mı açar?

-Tamamen. Ve ek olarak, zehirlenme. Ondan muzdarip olanlar için bile iyi bir şey yok. Çoğu zaman, kıskançlığının nesnesinden bile daha fazla acı çeker. Bana öyle geliyor ki, kıskanç kıskançlığının nesnesine zarar vermek istemenin dürtüsünü hissediyor. Çatışmayı besliyorlar.

– O zaman mükemmel ve açgözlülük olurduk. Belki de en çok maruz kalan ticaretiniz mi?

– Evet elbette. Bunun tek olduğunu düşünmüyorum, ama kesinlikle gurur duymak için daha cazip olabileceğiniz esnaflardan biri. Joyce'un bir fıkrasını hatırlıyorum, karısının ona işe yaramaz olarak bahsettiği eğlendi. Çünkü etrafındaki herkes geçti. Ve o kadın geldi ve onu o tahttan aldı. Cazibe oldukça güçlüdür ve hatta oraya düşebileceğine inanan, bu çevreye sahip maruz kalma seviyesine bağlı olarak bunu yapabilir.

Bir Hata Bildir