Savcı Lastra, Başsavcılık dosyasını talep etmeden önce “herhangi bir gazetecinin” Ayuso'nun erkek arkadaşı hakkında soru sorduğuna dair “hiçbir delili

feateous

New member
Savcı Lastra, Başsavcılık dosyasını talep etmeden önce “herhangi bir gazetecinin” Ayuso'nun erkek arkadaşı hakkında soru sorduğuna dair “hiçbir delili olmadığını” açıkladı.Madrid Savcılığı'nın basın şefi, “Hiçbir gazetecinin erkek arkadaşı hakkında soru sorduğuna dair elimizde hiçbir kanıt yoktu” dedi. Isabel Diaz Ayusoişadamı Alberto González Amador7 Mart'tan önce. Bu, Madrid başsavcısı tarafından ifade edildi. Almudena Lastra16 Ocak'ta Yargıtay'da tanık olarak verdiği ifadede.

Lastra, Madrid başkanının ortağı hakkındaki gizli bilgilerin yayılmasına karşı çıkan ve bunun karşılığında Başsavcı'nın emrine uyan savcıydı. Alvaro Garca Ortiz14 Mart sabahı savunmasının Madrid Ekonomik Suçlar Savcısı ile yaptığı görüşmelere ilişkin kapsamlı bir not göndermek üzere, Julin Salto.

EL MUNDO'nun erişebildiği duruşma tutanaklarında Lastra şunu vurguladı: “Ben Sütun[Rodrguez, la jefe provincial de Madrid] Bir gazetecinin onu aradığını bana söylemedi. Kendisini aradığını söyledi Diego Villafae“, Teknik Sekreterlik savcı yardımcısı ve aynı zamanda Yüksek Mahkeme'de sırları ifşa etme suçuyla suçlanan García Ortiz'in sağ koluna atıfta bulunarak.

Duruşmaya göre Villafae, González Amador hakkındaki dosyayı talep etmek için Madrid Savcılığına başvuran başsavcının güvendiği kişiydi. Bunu ilk olarak 7 Mart'ta, ikinci kez ise 8'inde kendilerine eksik gönderildiğini fark ettiğinde yaptı.

Bu yönetim, soruşturmaya konu olan Pilar Rodríguez ile olan tam uyumuyla birlikte, 'Takım Fortuny', Bu onun Yüksek Mahkemedeki suçlamasına mal oldu.

Lastra'nın ifadesi basın şefinin ifadesiyle örtüşüyor: Iigo Corral, Geçen Salı günü Ayuso'nun erkek arkadaşına yönelik şikayetten haberdar olduğunu açıklamıştı. eldiario.es 12 Mart'ta yayınladı.

Aynı şekilde, Madrid başsavcısının cep telefonunun analizi de, Merkezi Operasyon Birimi (UCO) Sivil Muhafızlardan biri, Rodríguez'in 13 Mart sabahı Teknik Sekreter başsavcısı Ana García León'a gönderdiği bir mesajı topluyor ve burada şunları söylüyor: “Perşembe günü benden prosedürleri istedi ve ben de ona her şeyi gönderdim. Bu yüzden onları analiz ettikten sonra FGE tarafından tanıtım yapıldığını hayal ediyorum”.

Diğer versiyon

Buna karşılık, Eyalet Başsavcılığı İletişim Direktörü, Mar Hedobir gazetecinin şunları söyledi: eldiario.es Alberto Gonzlez Amador ve şirketle ilgili bir prosedür hakkında bilgi almak için onu aradım. Maxwell Cremona 6 Mart'ta kendisini Madrid Savcılığı'na havale etti.

Hedo ayrıca geçen Salı günü, şirketin müdür yardımcısı olan o gazetecinin çağrı kaydını bile tutmadığını söyledi. eldiario.es Jos Precedo… ne de Madrid Başsavcılığı'ndan hiç kimseyle (ya da meslektaşıyla) yorumda bulunmadı. Iigo Corral) bu çağrıyı kim almıştı? García Ortiz'in İletişim Direktörü de, Yüksek Mahkeme'nin Ayuso'nun ortağının dosyasının sızdırılması nedeniyle başsavcıya karşı dava açmasının ardından yedek kopyasını saklamadan cep telefonunu değiştirdi.

Gazeteci Precedo ise Yüksek Mahkeme'de González Amador'un belgelerini ayın 6'sında aldığını açıkladı ancak o gün Savcılıkla (ne Eyalet Başsavcılığıyla ne de Başsavcılıkla) herhangi bir anlaşma yaptığını açıklamadı. ne de Madrid Eyaleti ile).

Öte yandan hakim huzurundaki ifadesinde Melek HurtadoSavcı Lastra, 14 Mart sabahı başsavcıyla telefon görüşmesi yaptığını ve bu görüşmede sitemkar bir ses tonuyla şöyle dediğini ileri sürdü: “Ivaro, bunu sen mi sızdırdın?” García Ortiz'in verdiği yanıt şuydu: Bunun artık bir önemi yok, yayınlamalısınız… basın bültenini hemen yayınlamalısınız.“.

“Kabul etmiyorum”

Bunlar patron ve ast arasında maksimum gerilim anlarıydı.Ona 'Bak Ivaro, WhatsApp'ı zaten gördüm' diyorum. Pilar'la bu konuda anlaştığınızı zaten biliyorum. [en referencia a Pilar Rodrguez, imputada tambin en el Supremo]. Bu notun içeriğine katılmıyorum ve bu nedenle yayını devralmayacağım'” diye yanıtladı Lastra, García Ortiz'e. Eğer bana emir verirsen, bana ne emrediyorsun?, “Eğer o notu çıkarırsanız, Eyalet Savcılığı'ndan bir not olarak çıkacaktır.” Tartışmalı basın açıklaması o gün, Madrid Başsavcılığı'nın antetli kağıdı olmadan medyaya bu şekilde gönderilmişti.

Buna ek olarak Lastra, García Ortiz'e Ayuso'nun erkek arkadaşıyla ilgili e-postaları gönderdiği için “güldüğü” Madrid eyalet başsavcısı Pilar Rodríguez'e duyduğu öfkeyi de vurguladı. “Pilar, onları filtreleyecekler” diye uyardı.

Almudena Lastra, huzurunda şunları söyledi: “Başsavcının sizi aradığını ve başsavcıyla ilgilenmeniz gerektiğini anlıyorum, o sizin başsavcınız ve bunu anlıyorum, ancak başsavcı biliyor, ona zaten söyledim. zaten konuşuyoruz ve ben de ona “Dur dedim, ben halledeceğim ve Pilar, lütfen, böylece sana e-posta gönderebilsinler” dedim.