Tüketim, İspanya'daki kötü tavşan konserlerinde bilet satışındaki olası düzensizlikleri araştırıyor

feateous

New member
Tüketim, İspanya'daki kötü tavşan konserlerinde bilet satışındaki olası düzensizlikleri araştırıyorGüncellenmiş Mircoles, 14 Mayıs 2025 –
14:59

Tüketim Bakanlığı, Giriş Müdürünün araştırılmasını açıkladı Ticketmaster Konserler için bilet satışında olası düzensizlikler için Kötü tavşan Espaa'da, Mayıs ve Haziran 2026'da Madrid ve Barcelona'da planlanan 12 tarih için mevcut 600.000 yeri tükettikten sonra.

Soruşturma, bakanlığın ardından başlıyor. Pablo Bustinduy Bakanlığa yakın kaynaklara göre, çevrimiçi satın alma işlemi sırasında okuma yazma bilmeyen ek ücretlerin toplanmasını uyaran, çevrimiçi satın alma süreci sırasında okuma yazma bilmeyen ek ücretlerin toplanmasını uyaran şikayetler aldı. Öncelik başından itibaren, bilet satın alınması gerçek bir kaosdu: cadas sayfaları, 100.000'den fazla insanı bekleyen sanal kuyruklar ve hayranların bir kasaba alması için giderek artan fiyatlar, tüketicilerin ve kullanıcıların (OCU), “kötü bir tahsilat” tespiti “tahsis edilmesi” tespit edilmesine yönelik bir şikayette bulunmaya yol açan bir durum, “kötü bir koleksiyon” kaydedilmesine yol açtı. “Kötü niyetli düzensiz koleksiyon” da kaydedilen “küfürlü düzensiz koleksiyon” da kaydedilen “küfürlü düzensiz koleksiyon” da kaydedilen “küfürlü düzensiz koleksiyon” da kaydedilen “küfürlü düzensiz koleksiyon” da kaydedildi.

Bu soruşturma, tüketen bilgilendirici bir dosyaya dahil edilen şikayete, konserler ve diğer faaliyetler için çevrimiçi bilet satışına adanmış birkaç şirkete açık kalıyor. Yönettiğiniz portföy Pablo Bustinduy Şirketleri zaten bilgilendirmişti Gereksinimler nelerdir Bilet satışında ek ücret uygulanırken bu yerine getirilmelidir.

Bu hafta, Bakan Bustinduy, dijital ortamda tüketici insanların korunmasını güçlendirmek ve haklarını garanti etmek için çeşitli normatif yenilikler duyurdu. Biletlerin çevrimiçi satışı ile ilgili olarak, tüketici sahibi, tüketicilerin savunması için genel yasaya açıkça dahil edildiğini, bu şirketlerin, masrafları yönetme de dahil olmak üzere, ayrıştırılmış ve potansiyel olarak aldatıcı fiyatlardan kaçınmak amacıyla biletlerin nihai ve kesin fiyatının ilk anından rapor etme yükümlülüğünü açıklamaktadır.

Şu anda parlamento sürecinin bir aşamasında olan ve metni, Sumar ve PSOE parlamento grupları arasındaki bir anlaşma sonrasında Milletvekilleri Kongresi'nde kayıtlı bir değişiklik yoluyla bu yeniliği içeren SAC Yasası'nın (Müşteri Dikkat Hizmetleri Yasası) bir sonraki onayıyla yürürlüğe girme yükümlülüğü.

Benzer şekilde, Tüketim Bakanlığı tarafından teşvik edilen diğer değişiklikler, oynanmamış ticari çağrıların ablukası, çevrimiçi platformlarda yanlış incelemelere karşı mücadele ve dijital aboneliklerin otomatik yenilenmesinin önlenmesi gibi yönleri düzenlemek için ele alınmıştır.