Ateşkes rahatlamaya, umutlara ve korkulara neden oluyor: “Hayata döndüm”

feateous

New member
Ateşkes rahatlamaya, umutlara ve korkulara neden oluyor: “Hayata döndüm”Güncellendi 20 Ocak 2025 Pazartesi –
18:00

Pazar gününden bu yana ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte görüntüler İsrail ve Gazze Şeridi gerçeği tasvir ediyor veya en azından kelimelerden daha etkili bir şekilde anlatılar inşa ediyor.

Son aylarda 7 Ekim 2023'te saldırıya uğrayan sınırdaki İsrail kasabalarına geri dönen sakinler için silahlı üyelerin görüntüleri yayınlandı. Hamas yine komşunun sokaklarında devriye geziyorum Gazze Şeridi Bunlar, İslamcıların uğradığı yenilgiye veya caydırıcılığın geri kazanıldığına dair bakanların ve yetkililerin açıklamalarından daha güçlü. içinde kibbutzim Bölgedeki şehirler ve şehirler, Filistin yerleşim bölgesinin çevresindeki savunma konuşlandırması ve silahlı gruplara yönelik benzeri görülmemiş darbe karşısında daha fazla güvenlik sağlıyor, ancak aynı kamyonlardaki milisleri görünce güvenlik duygusu ciddi bir gerileme yaşadı. Sderot'a ya da Nova partisine gizlice giren.

“Umalım ki ateşkes özellikle kaçırılan insanlar için geçerli olsun. ama Hamas Gazze'yi kontrol etmeye devam ederse ve orada bu kadar destek bulursa hiçbir şey değişmeyecek“, İsrail'in güneyindeki Aşkelon'daki küçük bir büfede yorum yaparken, televizyonda üç kurtarılmış İsraillinin bulunduğu Şeba Hastanesi'nin görüntüleri gösteriliyordu.

Emily Damari, Doron Steinbrecher ve Romi Gönen, Gazze'de 471 gün süren esaretten sonra ilk kez İsrail'de uyandı. “hayata geri döndüm. Her şeyin çok azını görebiliyordum [el cario de sus conciudadanos]7-O saldırısında iki parmağını kaybeden Damari, ailelerin ulusal ve uluslararası ilgi odağında kendilerini korumaya çalıştığı tıp merkezindeki izole bir dairede, “Ama kalbim duygudan patladı” diye yazdı. Bir mesaj: “Ailemiz için bu inanılmaz derecede mutlu anda, hala 94 rehinenin daha olduğunu da unutmamalıyız. “Ateşkes devam etmeli ve tüm rehineler ailelerine iade edilmeli.”

Ateşkesin ilk aşamasının altı haftasında İsrail, hâlâ esaret altında olan neredeyse yüz kişiden 33'ünün geri gönderilmesi karşılığında yaklaşık 2.000 Filistinli tutukluyu serbest bırakacak. Bu Cumartesi, üste gözlemci olarak görev yapan üç genç kadının da aralarında bulunduğu dört kişinin daha serbest bırakılması planlanıyor.

Bütün partiler cumhurbaşkanının olduğunu kabul ediyor donald trump ateşkesin sağlanmasında önemli bir rol oynadı. “Trump liderliğindeki yönetimin baskısı olmasaydı bunun mümkün olacağını düşünmüyorum.”İslamcı lider Bassem Naim'in özel elçisinin altını çizerek itiraf ediyor: Steve Witkoff“özellikle İsrail Hükümetine baskı yapın.”

Çok farklı sebeplerden dolayı İsrailliler ve Gazzeliler acı-tatlı bir duyguyu paylaşıyorlar. İsrail'de rehinelerin geri dönüşünün bedeli (240'ı müebbet hapis cezasıyla olmak üzere binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılması ve Hamas rejimi sona erdirilmeden saldırının sona erdirilmesi) nedeniyle, Gazze'de İsrail saldırılarının sona ermesinin sevinci ve rahatlığı 7-O sonrası hücumun yıkıcı etkileri nedeniyle saldırılar üzüntü ve teslimiyetle karışıyor. Yıkım görüntüleri Hamas liderliğinin “zafer” ilanlarından daha güçlü. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre, savaştan evlerin yaklaşık %92'si etkilendi (hasar gördü veya yıkıldı).

Sivillerin tahliyesinin ardından İsrail'in Hamas'a karşı büyük bir operasyon düzenlediği, özellikle Gazze'nin kuzeyinde harap olmuş bölgeler. Yerinden edilmiş insanların Al Muwasi insani bölgesinden kitlesel olarak geri dönmesi beklenirken, Gazze Şehri'nden en kuzeydeki Jabalia ve Beyt Janun'a sınırlı hareket var. Gazzelilerin yaklaşık yüzde 90'ının son 15 ayda yerinden edildiğine inanılıyorbirçoğu birden fazla kez.

Ateşkes, insani yardımda önemli bir artışa olanak tanıyor. Bu Pazar sadece ilk günde 630 kamyon Gazze'ye girdi. Katar, ateşkesin ilk 10 gününde 12,5 milyon litre yakıt tedarik edeceğini duyurdu.

Batı Şeria'daki son görüntüler, 90 Filistinli mahkumun (üçte ikisi kadın) karşılanmasıyla Hamas'ın yeşil rengine boyanmış bazı kutlamaları ve çok sayıda Filistinli mülkünün İsrailli aşırıcılar tarafından yakılmasını gösteriyor. Filistin'deki istikrarsız iç durum, İsrailli aşırı milliyetçi bir partinin güçlü bir yardım çağrısı – özellikle de Gazze'deki ateşkese karşı oy kullanılmasına rağmen hükümette kalması nedeniyle – ve Ürdün'den gelen silah kaçakçılığının artması Batı'daki gerilimi artırmaya katkıda bulunuyor Banka. Belki de Lübnan (Hizbul) ve Gazze (Hamas) yangınları söndükten sonra İsrail'in ilk cephesi olacak.

“Gazze Şeridi'ndeki yoğun savunma hazırlıklarının yanı sıra, önümüzdeki günlerde Yahudiye ve Samiriye'de (Batı Şeria) önemli operasyonlara hazırlıklı olmalıyız.” Teröristleri vatandaşlarımıza ulaşmadan önce tahmin etmek ve yakalamak için“, Ordunun komutanı Herzi Halevi, Batı Şeria'nın kuzeyinde bir cihazın patlaması sonucu bir askerin ölümünden saatler sonra bu Pazartesi günü uyarıda bulundu.