Puente geçiş ücretleri konusundaki tartışmayı yeniden başlatıyor: “Yollar ücretsiz değil ya da vergilerle ya da geçiş ücretleri ile ödeniyor”

feateous

New member
Puente geçiş ücretleri konusundaki tartışmayı yeniden başlatıyor: “Yollar ücretsiz değil ya da vergilerle ya da geçiş ücretleri ile ödeniyor”Güncellenmiş 17 Nisan 2024 Çarşamba –
15:02


Ulaştırma ve Sürdürülebilir Hareketlilik Bakanı Oscar Puente bugün, ücretli yol ağının kullanımını vergilendirme projesinin canlı olduğunu, ancak Hükümet'in bunu Next'e erişim konusunda Avrupa Komisyonu ile olan taahhütler listesinden çıkaracağını açıkça belirtti. Geçen yılın eylül ayında fon üretimi. Proje, 2024'ten itibaren ücret sisteminin uygulamaya konmasını öngörüyordu ve Ulaştırma'nın başında Bakan Raquel Sánchez'in olduğu bu sistemin geri çekilmesi kesin bir sonuç gibi görünmüyor.

Aslında Puente, İspanya'nın karayollarını nasıl finanse edeceği konusunda (şu anda olduğu gibi) vergiler veya geçiş ücretleri yoluyla bir düşüncesinin olduğunu hatırlattı. 'Uyan!' forumunda şunları kaydetti: “Yollar ücretsiz değil; ya kullanıcıları aracılığıyla ödeniyor ya da herkesin vergileriyle ödeniyor. Bir karar vermemiz gerekecek ve siyasi partileri sorumlu bir şekilde düşünmeye davet ediyorum.” 'El Espaol'dan İspanya'.

Bakan, eğer seçim onlara vergilerle ödenirse, Almanya'dan gelen bir kamyonun rayları kullanmak için para ödeyerek Avrupa Birliği'nin farklı ülkelerinden geçmesi gibi “pek adil olmayan” durumların ortaya çıkmaya devam edeceği konusunda uyardı. ama İspanya'ya vardığında bunu bedavaya yapıyor. Hükümetin uygulayacağı sistem sadece yabancı taşımacılık şirketlerini veya diğer topluluk ülkelerinden olanları değil, tüm vatandaşları etkileyecektir.

Puente, Europa Press'in haberine göre, Hükümetin mevcut politikasının, otoyolların işletilmesinden sorumlu şirketlerle yapılan sözleşmelerin süresi dolduğundan, bulundukları tüm otoyollardan geçiş ücretlerini geri çekmek olduğunu hatırlattı.

“Yaptığımız şey tek bir sisteme geçmek. 2018'de iktidara geldiğimizde bulduğumuz 2.500 kilometrelik otoyolun 1.000'inde geçiş ücretini zaten serbestleştirdik ve o da homojen hale gelince toplu olarak bir karar vermek zorunda kalacağız. ülke” diye konuştu ve konuyu sonlandırdı.

PP İLE UZLAŞMA


Avrupa fonlarından yeni bir ödeme alabilmek için yıl sonundan önce onayının verilmesi gereken Sürdürülebilir Hareketlilik Tasarısı ile ilgili olarak bakan, bunun işlenmesi konusunda fikir birliğine varmak için PP'ye ulaştı.

“Herkesin katkısını ve geniş fikir birliğini gerektiren bir proje. Bu yasanın en azından bu ülkedeki iki büyük partinin desteğiyle ilerlemesini isterim. Ve bunun sadece mümkün değil, mümkün olduğuna da inanıyorum. arzu edilir, ancak mümkündür” diye ekledi.